ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O refugiată și bebelușii ei au fost transportați cu o ambulanță în România

10:29 | 24.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat o intervenție transfrontalieră terestră SMURD pentru a transporta doi nou-născuți prematur în vârstă de o lună jumătate din Republica Moldova la Huși, România. Conform IGSU, bebelușii și mama acestora sunt refugiații din Ucraina, care au fost cazați la Centrul provizoriu din localitatea Palanca, informează MOLDPRES.

Potrivit IGSU, fetițele s-au născut prematur la 30 de săptămâni și au avut nevoie de îngrijiri specializate, fiind luată decizia de a fi transportate de urgență în țara vecină. În după-amiaza zilei de ieri, echipajul de medici și paramedici cu o ambulanță de tip C1 din Republica Moldova a preluat mama și copiii de la Centrul provizoriu Palanca. Micuții pacienți au fost monitorizați permanent de medicii SMURD și au ajuns în România fără a suferi complicații suplimentare pe parcursul drumului. În continuare, aceștia urmează să primească îngrijiri de rigoare la Spitalul municipal din orașul Huși.

Conform datelor IGSU, aceasta este prima intervenție transfrontalieră terestră SMURD realizată de la începutul anului curent.

Foto: IGSU

img22002234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!