ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Bunăvoinței UNICEF, Orlando Bloom, a vizitat Moldova

10:15 | 25.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. La o lună de la începutul războiului din Ucraina, Ambasadorul Bunăvoinței UNICEF, Orlando Bloom, a vizitat Moldova pentru a întâlni copiii și familiile care fug din Ucraina ca refugiați, comunică MOLDPRES.

În timpul călătoriei sale de două zile, Bloom a vizitat centrul de la Palanca, care oferă odihnă și sprijin femeilor și copiilor care traversează frontiera din Ucraina în căutarea siguranței.

„Am întâlnit o mamă în momentul când a ajuns la punctul de trecere cu cei trei copii ai săi. Ea mi-a spus că ei au fugit din Ucraina aseară după ce casa vecinilor lor a fost bombardată și că erau prea speriați ca să mai rămână", a spus Bloom.

Cunoscutul actor a adăugat că „a fost sfâșietor să vadă această familie și atât de mulți alții trecând frontiera după călătorii lungi, cu doar câteva bunuri și neștiind unde se va termina călătoria lor."

În timpul călătoriei în țara noastră, Bloom s-a întâlnit și cu mai mulți copii și familii la centrul de refugiați Moldexpo din Chișinău, unul dintre cele peste 100 de centre din Moldova unde refugiații pot dormi, accesa servicii medicale și juridice și pot lua mese calde înainte de a-și continua călătoria.

UNICEF și UNHCR, în parteneriat cu guvernele și organizațiile societății civile, au înființat trei „Puncte albastre" în Moldova, de-a lungul rutelor cheie pentru refugiați. Aceste spații sigure unice oferă informații familiilor care călătoresc, ajută la identificarea copiilor neînsoțiți și separați de familiile lor și asigură protecția acestora împotriva exploatării, fiind un centru pentru servicii esențiale.

De la începutul războiului din 24 februarie, peste 1,8 milioane de copii au fugit din Ucraina, iar zeci de mii au trecut în Moldova. Mulți refugiați își continuă călătoria în alte țări, în timp ce aproape 100.000 – jumătate dintre ei copii – au rămas în Moldova cu familii gazdă, voluntari sau în centre pentru refugiați administrate de Guvern.

Foto: UNICEF

img22002273

img22002273

img22002273

img22002273

img22002273

img22002273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!