ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

136 727 de minori străini au intrat în Republica Moldova de la începutul războiului din Ucraina

12:17 | 25.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. 136 727 de minori străini au intrat în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina de la începutul crizei în statul vecin. Din numărul total al acestora, copii cu cetățenia ucraineană au constituit 132 230, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, până astăzi, pe teritoriul țării se află 48 218 minori ucraineni.

În această perioadă, Poliția de Frontieră a acordat o atenție deosebită trecerii frontierei de către minori, fiind facilitate procedurile de control pentru această categorie de călători. În acest sens, instituția a beneficiat de susținere din partea reprezentanților UNICEF Moldova, care și-au oferit disponibilitatea de asistență pe domeniul de protecție a copilului.

Ieri, la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe s-a aflat într-o vizită Ambasadorul Bunăvoinței UNICEF, Orlando Bloom. Polițiștii de frontieră i-au prezentat cum stau lucrurile la trecerea frontierei moldo-ucrainene și i-au vorbit despre necesitatea unificării eforturilor pentru a garanta siguranță și pace tuturor refugiaților.

Foto: Poliția de Frontieră

img22002281

img22002281

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!