ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 29 mai vor fi organizate alegeri locale noi în 10 localități din țară

16:23 | 25.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea Parlamentului Republicii Moldova prin care, pe perioada stării de urgență, este posibilă organizarea alegerilor locale noi în unele unități administrativ-teritoriale. În acest fel, CEC a revocat hotărârea de suspendare a procesului de organizare a scrutinului planificat, anterior, pentru data de 15 mai curent și a stabilit data de 29 mai curent pentru desfășurarea alegerilor locale în unele localități din țară, transmite MOLDPRES.

CEC a constatat existența circumstanțelor pentru organizarea alegerilor locale noi pentru o nouă componență a Consiliul comunal Bobeica, raionul Hâncești și a stabilit, la fel, data de 29 mai pentru desfășurarea scrutinului.

În context, a fost aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor locale noi în 10 localități din țară. În cazul a opt localități urmează să fie ales primarul: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni, iar în alte două localități, comuna Lozova, raionul Strășeni și comuna Bobeica, raionul Hâncești, vor fi organizate alegeri pentru componența consiliilor locale.

Perioada electorală va începe pe 28 martie curent, ulterior vor fi constituite circumscripțiile electorale și organele electorale ierarhic inferioare. Perioada de desemnare a candidaților pentru funcțiile elective va începe pe 18 aprilie, iar campania electorală va demara pentru fiecare candidat în parte, din momentul înregistrării acestuia de către consiliul electoral de circumscripție electorală.

img22002294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!