ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 14 mii de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

09:10 | 29.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Pe parcursul săptămânii trecute, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 14 395 de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească /CNAMUP/, echipele de asistență medicală au intervenit la 3 063 de pacienți cu maladii cardiovasculare, dintre care 51 de pacienți cu Sindrom coronarian acut; urmate de 2 542 de cetățeni cu urgențe respiratorii și 2 013 persoane cu patologii neurologice, inclusiv 225 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale.

Pe parcursul săptămânii, ambulanța a mai fost solicitată pentru 1 214 persoane cu diverse traumatisme, inclusiv 47 de pacienți care au suferit în urma accidentelor rutiere produse pe traseele tării. La Serviciul de Urgență au fost înregistrate 50 de solicitări pe motivul intoxicațiilor, dintre care 18 cu medicamente și 16 cu alcool.

Totodată, în perioada menționată, echipele de pe ambulanță au fost solicitate pentru acordarea asistenței medicale de urgență la 531 de cetățeni ucraineni refugiați în Republica Moldova, printre care 285 de copii cu diverse afecțiuni.

Foto: CNAMUP

img22002341

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!