ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1 600 de refugiați au depus cereri pentru încadrare în procesul educațional a copiilor

09:09 | 30.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. În ultima lună la instituțiile abilitate au fost depuse 1 671 de cereri pentru încadrare în procesul educațional a copiilor din familiile refugiate din Ucraina, dintre care 494 de cereri pentru grădiniță și 1 177 de cereri de încadrare la studii în învățământul primar, gimnazial și liceal, comunică MOLDPRES.

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a anunțat că numărul copiilor din Ucraina încadrați în sistemul educațional din Republica Moldova este în continuă creștere și a ținut să se asigure că instituțiile beneficiază de tot sprijinul metodologic, logistic și financiar necesar pentru integrarea cu succes a acestor copii.

“Ultimele date raportate de structurile abilitate arată că la 29 martie curent erau depuse 1 671 de cereri pentru încadrare în procesul educațional a copiilor din familiile refugiate din Ucraina, dintre care 494 cereri de încadrare în instituțiile de educație timpurie și 1 177 cereri de încadrare la studii în învățământul primar, gimnazial și liceal”, a menționat oficialul.

De asemenea, pentru o reflectare cât mai veridică a nivelului de încadrare a copiilor refugiați, ministrul a solicitat conducătorilor comunității educaționale din teritoriu o evidență actualizată zilnic, inclusiv cu noi indicatori, în special, în privința dinamicii încadrării. În aceeași ordine de idei, reprezentanții comunității educaționale din teritoriu au fost îndemnați să realizeze o listă cu necesități, care reies din procesul de încadrare a copiilor refugiați, atât pentru instituție, cât și pentru copii, astfel încât acestea să poate fi satisfăcute la nivel central, inclusiv, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare.

img22002374

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!