ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a ratificat Contractul de finanțare pentru realizarea Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”

12:14 | 31.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi în prima lectură proiectul de ratificare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”, comunică MOLDPRES.

Contractul prevede acordarea a 30 de milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice în cadrul instituțiilor publice, în primul rând, celor cu destinație socială: spitale, grădinițe, școli.

Documentul mai prevede scutirea de TVA, de accize, de plata taxei vamale și altor taxe a importului sau achiziționării de mărfuri, lucrări, servicii destinate implementării Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Valoarea totală a proiectului constituie 75,5 milioane de euro, inclusiv cele două împrumuturi – din partea BEI și BERD și componenta de grant. Proiectul se va realiza în doua etape, durata de implementare este planificată pentru anii 2022-2025, iar lista finală a beneficiarilor va fi aprobată de Comitetul de coordonare a implementării Proiectului.

Foto simbol

img22002428

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!