ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bibliotecarii au fortificat digitalizarea în biblioteci

13:41 | 01.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. În anul 2021, bibliotecarii din R. Moldova au pus accentul pe fortificarea digitalizării activității în biblioteci. Rezultatele obținute au fost discutate ieri, la Biblioteca Națională, în cadrul evenimentului online cu genericul “Anul Bibliologic 2021 – anul fortificării digitalizării activității bibliotecii”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Pintilei, directorul instituției, a menționat că simpozionul Anul Bibliologic reprezintă o platformă de comunicare pentru comunitatea profesională bibliotecară care întrunește manageri ai bibliotecilor publice, specialiști responsabili de activitatea bibliotecilor din cadrul administrației publice locale cât și alți specialiști din domeniul biblioteconomiei și științe ale informării, precum și din domenii adiacente.

Potrivit sursei citate, comunicările din cadrul evenimentului au fost axate pe cele cinci priorități profesionale ale anului 2021: Tehnologiile informaționale în activitatea bibliotecilor - imperativul supraviețuirii; Incluziunea digitală a personalului de specialitate din biblioteci; Dezvoltarea serviciilor în bază de TIC, accesibile de la distanță; Dezvoltarea și promovarea Științei Deschise; Promovarea lecturii ca bază pentru dezvoltarea multilaterală. La eveniment au participat reprezentanții din biblioteci naționale, biblioteci publice teritoriale, biblioteci universitare și din colegii, centre de Excelență, biblioteci școlare și biblioteci specializate.

Simpozionul „Anul Bibliologic” reprezintă unul din elementele identitare ale Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, dar și ale Sistemului Național de Biblioteci. Din an în an, pe această platformă biblioteconomică se face retrospecția realizărilor anului precedent, se diseminează bune practice, care consolidează bibliotecarii și îi provoacă pentru a-și dezvolta abilități și competențe de dezvoltare a bibliotecii.

img22002480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!