ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii a prezentat măsurile de suport destinate producătorilor agricoli

13:27 | 01.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova a mărit fondul de subvenții destinat producătorilor agricoli, acesta s-a ridicat la suma de un miliard 750 de milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a prezentat principalele măsuri de ajutor din partea statului pentru producătorii agricoli, astfel fondul de subvenții destinat producătorilor agricoli s-a ridicat la un miliard 750 de milioane de lei. “Principala măsură de ajutor întreprinsă de Guvern în sprijinul producătorilor agricoli este compensarea cu 30 la sută a accizelor la prețul motorinei, în timp vom ajunge la compensarea totală”, a declarat Gherciu.

În același timp, oficialul a spus că o altă măsură de ajutor al producătorilor agricoli se referă la compensarea dobânzilor la credite, suma maximă fiind de 400 de mii de lei. “Analizăm compensarea prețului la lapte, aceste calcule se fac în acest moment. Considerăm necesar să acordăm un suport zootehniștilor moldoveni care asigură producerea a 67 de mii de tone de lapte anual”, a precizat acesta.

Pe termen lung, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a spus că sunt luate măsuri de sprijin pentru viitoarele proiecte de investiții în sectorul zootehnic și în proiecte care țin de irigare.

img22002481

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!