ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul Australiei

16:11 | 01.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Aspecte ce țin de problematica transnistreană și evoluțiile situației regionale au fost discutate în cadrul unei întrevederi oficiale a viceprim-ministrului Oleg Serebrian cu Ambasadorul Australiei, acreditat pentru Republica Moldova, cu sediul la Kiev, Ucraina (relocat temporar în Polonia), Bruce Edwards, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

Au fost trecute în revistă activitățile realizate în cadrul formatelor de negocieri privind reglementarea transnistreană, abordările Chișinăului pe marginea temelor ce figurează pe agenda negocierilor și potențiale dinamici ulterioare în acest proces. 

O atenție distinctă a fost acordată contextului regional curent, provocărilor și riscurilor existente, precum și măsurilor de resort aflate în vizorul autorităților naționale care sunt nevoite să gestioneze diverse situații de criză (energetică, economică, umanitară etc.) și acordă asistență consistentă refugiaților din Ucraina, temporar acomodați în Republica Moldova. 

De asemenea, au fost exprimate mulțumiri autorităților australiene pentru sprijinirea constantă a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și a mesajelor promovate în diverse platforme de dialog internațional, inclusiv la Adunarea Generală a ONU.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img22002488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!