ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații se vor întruni luni în ședință plenară

17:02 | 01.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Deputații se întrunesc luni, 4 aprilie, în ședință plenară. Biroul permanent al Legislativului a aprobat ordinea de zi pentru lucrările plenului, comunică MOLDPRES.

Astfel, luni Parlamentul va examina candidaturile membrilor în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor. Candidații propuși sunt Nadejda Hriptievschi, Tatiana Răducanu și Vitalie Miron.

Comisia de evaluare va fi constituită din șase membri. Trei dintre ei vor fi numiți de partenerii de dezvoltare. Ceilalți vor fi propuși de către Parlament, fiind respectat principiul de proporționalitate între majoritate și opoziție, pornind de la numărul de mandate obținute.

Foto: Parlament

img22002490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!