ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu miniștrii de Externe ai Cehiei, Austriei și Slovaciei

17:22 | 01.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Situația de securitate din regiune și cooperarea în domeniul integrării europene au fost discutate de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jan Lipavský, ministrul federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Austriei, Alexander Schallenberg, și ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Ivan Korčok, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană, dar și direct de țările UE, pentru gestionarea fluxului mare de refugiați care, începând cu 24 februarie, au intrat în țara noastră din Ucraina. Șefa statului a menționat că, din cei aproape 100 de mii de refugiați care se află în prezent pe teritoriul Moldovei, circa 50% sunt copii. La fel, s-a vorbit despre modul în care țara noastră poate depăși provocările cu care se confruntă sistemul economic și social din cauza războiului, iar o soluție este ca exporturile care anterior mergeau spre Est să aibă un mai mare acces pe piața UE.

Cei trei miniștri de Externe au apreciat determinarea cu care Republica Moldova face față actualei crize regionale, amplificată de problemele economice și cele din sectorul energetic. De asemenea, ei s-au arătat interesați de noi oportunități de cooperare între țările noastre, iar printre domeniile de interes comun se numără energia regenerabilă, combaterea dezinformării sau sprijinirea proiectelor de infrastructură pentru localități.

Foto: Președinție

img22002491

img22002491

img22002491

img22002491

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!