ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Alexandru Grecu va avea loc la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale”

17:47 | 01.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va avea loc sâmbătă, 2 aprilie, la ora 18.30 spectacolul ”Revizorul” de Nikolai V. Gogol, în regia lui Alexandru Grecu, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Alexandru Grecu, piesa „Revizorul” de N. V. Gogol, capodoperă a literaturii dramatice universale, este o satiră, o comedie de moravuri, de demascare a birocrației și corupției, care face parte din categoria textelor mereu actuale, a căror contemporaneitate nu se degradează în timp. Este o caricatură literară a defectelor umane, ce va rămâne mereu actuală atâta timp cât va exista societatea umană. „Cu cât adevărurile sunt mai înalte, cu atât trebuie să fim mai atenţi cu ele... Altfel se vor transforma în lucruri comune, iar lucrurile comune nu mai sunt crezute!”, a specificat regizorul Alexandru Grecu.

În aceeași zi, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Dosarele Siberiei” de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile deportatelor Ecaterina Chele, Margareta Cemârtan-Spânu și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG. Potrivit directorului instituției, Petru Hadârcă, ideea de a monta „Dosarele Siberiei” a venit după ce el a realizat la Radio București câteva spectacole radiofonice consacrate deportărilor. Este vorba despre „Deportați în Siberia” și „Douăzeci de ani în Siberia”, după textul Aniței Andriș-Cudla, precum și ”Stalin mi-a furat copilăria”, de Boris Vasiliev ș.a. 

Duminică, la 17.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” readuce în scenă spectacolul ”Cavalleria Rusticana”, operă într-un singur act de Pietro Mascagni, dirijor – Veaceslav Cernuho-Volici (Ucraina), la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa în regia lui Vitalie Rusu, iar la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Nunta” de Anton P. Cehov în regia lui Alexandru Grecu.

img22002492

img22002492

img22002492

img22002492

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!