ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița va participa la transmiterea unui lot de ajutor umanitar în Ucraina și va vizita raionul Ocnița

20:34 | 01.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministra Natalia Gavrilița va participa mâine, 2 aprilie, la evenimentul de transmitere a unui lot de ajutor umanitar din partea Guvernului Republicii Moldova pentru Ucraina. Transmiterea bunurilor va avea loc mâine dimineață, la ora 8:30, în orașul ucrainean Moghilev-Podolsk, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Ulterior, prim-ministra Republicii Moldova va efectua o vizită de lucru la Ocnița, unde se va întâlni cu primarii și vor discuta despre problemele raionului, proiectele în derulare, dar și  necesitățile întâmpinate în gestionarea refugiaților cazați în centrele de plasament din raionul Ocnița.

De asemenea, Natalia Gavrilița se va întâlni cu producătorii agricoli din nordul țării pentru a discuta situația actuală în domeniu și mecanismele Guvernului elaborate pentru susținerea agricultorilor, măsurile de subvenționare și modalitățile de aplicare. 

În continuare, agenda șefei Executivului va include vizita la Postul Vamal Otaci, unde se va documenta despre activitatea punctului de trecere. Ulterior, va vizita un centru pentru susținere a refugiaților din orașul Otaci, dar și Centrul de triere Calarașovca, gestionat de către Ministerul Afacerilor Interne și cu o capacitate pentru 300 de persoane.

Foto: Guvern

img22002495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!