ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield

18:34 | 03.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Provocările cu care se confruntă Republica Moldova în procesul gestionării crizei refugiaților și acțiunile întreprinse de autorități pentru a sprijini persoanele strămutate din cauza conflictului din Ucraina, au fost discutate astăzi, la întrevederea prim-ministrului Natalia Gavrilița cu ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind evoluția situației din regiune, pledând pentru încetarea acțiunilor militare și soluționarea pe cale pașnică a conflictului care afectează în mod direct și Republica Moldova.

În context, șefa Executivului a apreciat asistența SUA în condițiile crizei umanitare, menționând că vizita ambasadoarei în țara noastră este un semnal puternic de suport din partea americană, dar și din partea organizațiilor de sub umbrela Națiunilor Unite. Premierul a subliniat că ajutorul comunității internaționale este necesar pentru sporirea capacităților instituțiilor implicate în gestionarea crizei, accentuând că Guvernul rămâne ferm angajat în asigurarea protecției celor care caută refugiu în Republica Moldova.

„Încă de la începutul războiului am văzut o coeziune socială fără precedent aici, la noi acasă. Am văzut cât de bine pot colabora instituțiile statului, voluntarii, sectorul privat și diaspora moldovenească pentru a ajuta oamenii care fug din calea războiului. Avem multe centre de plasament amenajate de agenți economici, de organizații non-guvernamentale și comunități locale - familiilor refugiate din Ucraina li s-au oferit adăpost, hrană și compasiune. Solidaritate – este cuvântul care descrie cel mai bine această perioadă. Solidaritate am văzut din partea statelor europene, comunităților internaționale și, evident, a statului American”, a spus Natalia Gavrilița.

La rândul său, Linda Thomas-Greenfield a apreciat înalt eforturile de asistență a refugiaților ucraineni. „Vizita mea în Republica Moldova este un semn de prietenie și apreciere față de Guvernul pe care îl conduceți. Provocarea cu care vă confruntați acum este una imensă, dar să știți că toată lumea vă admiră curajul și determinarea de care dați dovadă în oferirea ajutorului cetățenilor ucraineni”, a menționat oficialul american.

Părțile au discutat, de asemenea, despre colaborarea Republicii Moldova cu SUA în cadrul Națiunilor Unite, precum și importanța dialogului moldo-american în avansarea proceselor democratice din țara noastră, asigurarea dezvoltării și bunăstării Republicii Moldova, indiferent de crizele majore care o lovesc.

Foto: Guvern

img22002520

img22002520

img22002520

img22002520

img22002520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!