ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernele Republicii Moldova și Republicii Lituania au încheiat un acord pentru eficientizarea luptei cu criminalitatea transfrontalieră

09:39 | 04.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Acordului între Republica Moldova și Republica Lituania de cooperare în lupta împotriva criminalității, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, prevenirea și combaterea criminalității organizate este o direcție prioritară în activitatea Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și ocupă un loc important în dialogul de cooperare polițienească internațională, precum și în dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și conlucrare între cele două state. Astfel semnarea acestui acord bilateral va genera un schimb eficient de informații și bune practici între structurile de Poliție din ambele state.

Acordul va permite amplificarea cooperării între autoritățile competente, prin acordarea reciprocă de asistență în combaterea mai eficientă a infracțiunilor reglementate de legislația națională ale ambelor țări.   

Cooperarea se va axa în mod prioritar pe îmbunătățirea mecanismelor de combatere a infracțiunilor împotriva vieții, sănătății și libertății; criminalității organizate; traficului ilicit, falsificării de documente de identitate și distribuirii acestora; infracțiunilor cibernetice etc.

Foto: Guvern

img22002530

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!