ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 637 milioane de lei au fost încasați de Serviciul Vamal săptămâna trecută

10:46 | 04.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. În perioada 28 martie – 3 aprilie, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 637 milioane de lei, mai mult cu 7,2% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, comunică MOLDPRES.

Potrivit instituției, de la începutul anului 2022, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 7,3 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 23,5% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat.

De asemenea, în perioada de referință, au fost perfectate 11135 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit peste 69 mii de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale pe frontiera moldo-română rămân a fi Leușeni și Sculeni, iar pe frontiera moldo-ucraineană sunt Palanca și Tudora.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 37 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 135 mii de lei.

Foto: Serviciul Vamal

img22002541

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!