ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina

11:30 | 04.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Aleșii poporului au ținut astăzi în debutul ședinței Legislativului un minut de reculegere în memoria memoria victimelor războiului din Ucraina, comunică MOLDPRES.

Speakerul Igor Grosu a menționat în plen că țara noastră condamnă masacrul din orașul Bucea de lângă Kiev. „Astăzi, în Republica Moldova a fost declarată zi de doliul național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute în ultimele 40 de zile în Ucraina. Imaginile care au apărut ieri din orașele Bucea, Irpin și Hostomel cu sute de civili uciși și lăsați pe străzi sunt groaznice. Republica Moldova condamnă cu fermitate masacrul asupra civililor, iar cei responsabili trebuie trași la răspundere. Transmitem sincere condoleanțe familiilor victimelor și poporului ucrainean”, a spus Grosu.

Astăzi, șeful statului a semnat un decret prin care 4 aprilie este declarată zi de doliu întru comemorarea tuturor victimelor războiului declanșat de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, și în semn de profundă compasiune și solidaritate față de poporul ucrainean.

În conformitate cu decretul prezidențial, astăzi, în toate localitățile țării, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare Drapelul de Stat va fi coborât în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor războiului din Ucraina prin păstrarea unui moment de reculegere.

Foto: Parlament

img22002542

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!