ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a numit membrii Comisiei de evaluare a candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor

11:49 | 04.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Parlamentul a numit cei șase membri ai Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, comunică MOLDPRES.

Astfel, din comisie vor face parte Nadejda Hriptievschi, Tatiana Răducanu, Vitalie Miron – desemnați la propunerea fracțiunilor parlamentare și Victoria Henley, Nona Tsotoria, Herman Von Hebel – desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

Tot astăzi, Legislativul a adoptat Hotărârea cu privire la confirmarea componenței nominale a comisiei.

În conformitate cu Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la  funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor din 10 martie 2022, Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor este formată din șase membri. Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt desemnați la propunerea fracțiunilor parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși. Alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși.

Foto: Parlament

img22002548

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!