ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele raionului Cahul a fost reținut de CNA

11:52 | 04.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Președintele raionului Cahul și alte opt persoane, dintre care angajați ai Consiliului raional, un primar și agenți economici au fost reținute de ofițerii CNA în mai multe dosare de corupție, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.

Conform materialelor cauzelor penale, președintele Consiliului raional Cahul, împreună cu șeful direcției Construcții, un subaltern de-al acestuia, cu responsabili de domeniul achizițiilor publice ai Consiliului, precum și în complicitate cu reprezentanții unor agenți economici, ar fi organizat trucarea mai multor licitații publice. Aceștia ar fi semnat anticipat contracte pentru reparația și întreținerea unor obiecte publice, favorizând agenții economici, pe care i-ar fi gestionat din umbră. Totodată, funcționarii ar fi transferat pe conturile agenților economici mijloace financiare, chiar dacă lucrările nu au fost finalizate.

Pentru fapte similare este cercetat și primarul unei localități din Cahul.

În această dimineață, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la domiciliile și în birourile în privința celor nouă persoane bănuite. De la fața locului au fost ridicate contracte de achiziții și facturi privind transferurile financiare.

Mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă și abuz de serviciu au fost conexate într-o singură procedură, iar cele nouă persoane au fost reținute pentru 72 de ore.

Foto: CNA

img22002549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!