ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi pictori din Republica Moldova și-au expus lucrările la Iași

18:30 | 04.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Două expoziții personale ale artiștilor plastici din Republica Moldova, Gheorghe Lidița și Veronica Iftodii, au fost inaugurate recent la Galeriile de Artă ale Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Gheorghe Lisița a menționat că expoziția sa cu genericul ”Privire retrospectivă” cuprinde 35 de lucrări și este deschisă în Galeria de Artă ”Theodor Pallady”, iar cea a Victoriei Iftodii, cu genericul ”Introspecții” – 35 de lucrări și se află în Galeria de Artă ”Nicolae Tonitza”.

Gheorghe Lisița (n. 1982) şi Veronica Iftodii (n. 1985) sunt absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. De-a lungul anilor, cei doi artiști plastici au expus în cadrul unor expoziţii personale şi de grup în Polonia, România, Suedia, Turcia etc. Lucrările lor fac parte din colecții private din Armenia, Azerbaidjan, Franța, Italia, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Spania, SUA, Turcia, Ucraina și din alte țări.

Cele două expoziții vor fi deschise până la 10 aprilie.

img22002562

img22002562

img22002562

img22002562

img22002562

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!