ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajați ARBI vor întreprinde o vizită de studiu la Haga

12:04 | 05.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. O delegație a Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA vor întreprinde o vizită de studiu la Haga, comunică MOLDPRES.

Potrivit ARBI, în cadrul vizitei urmează să fie abordate subiecte ce țin de urmărirea, înghețarea, sechestrarea, confiscarea și administrarea bunurilor, obținute pe cale infracțională, dar și aspecte legate de utilizarea abuzivă a monedelor virtuale.

Mai mulți experți și specialiști ai Institutului Interregional al Națiunilor Unite privind Crime și Justiție, precum și omologi ai Poliției naționale a Țărilor de Jos vor susține prelegeri tematice, prezentând metodele inovative din domeniul recuperării activelor infracționale. De asemenea, se va face un schimb de bune practici pe compartimentele supravegherii și gestionării bunurilor sechestrate, precum și pe segmentul investigațiilor ce vizează criptovalutele.

Vizita este organizată de Institutul Interregional al Națiunilor Unite privind Crime și Justiție cu scopul consolidării capacităților instituțiilor de drept din Republica Moldova de pe domeniul recuperării activelor infracționale și combaterii corupției.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!