ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă în spectacol de Alexandru Cozub

17:19 | 05.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc vineri, la ora 18.00, spectacolul ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub, informează MOLDPRES.

Într-un orășel șters, de provincie, profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Poetic ”Alexei Mateevici” își așteaptă publicul la spectacolul ”Iluzii” de Ivan Vîrîpaev, regia Sorin Militaru. Este o comedie amară, o poveste ironică despre viață, povestită de patru actori. Aflăm istoria de dragoste și moarte a două cupluri, care se confruntă cu niște iluzii, în care ne regăsim refugiul și noi. Povestea lor e de fapt povestea noastră.

Tot vineri, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul ”O istorie foarte simplă”, melodramă de Maria Lado în regia lui Petru Vutcărău. Este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea - singura fiică a unui cuplu înstărit, el - orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă - un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre... viitorul nepot.

Teatrul Fără Nume va găzdui vineri, la 19.00, un concert live cu genericul ”Ecou balcanic”. Pe scenă va evolua Ansamblul de dansuri și cântece ”Enigma Romilor”, conducători artistici Rada și Veaceslav Corjov. Interpreți: Anișoara Puică, Vitalie Dani, Nelly Ciobanu, Veaceslav Corjov, Rada și Ludmila Bucur. La 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va prezenta spectacolul ”Pășind printre nori” de K. Higgins, în regia lui Dumitru Koev, iar la 19.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Equus” după piesa dramaturgului englez Peter Shaffer în regia lui Iuri Harmelin.

img22002588

img22002588

img22002588

img22002588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!