ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit la Berlin cu diaspora moldovenească

08:57 | 06.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întâlnit ieri seara, la Berlin, cu moldovenii stabiliți în Germania. Discuțiile au vizat provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul războiului din Ucraina și acțiunile întreprinse de Guvern pentru atenuarea impactului acestuia asupra dezvoltării Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

„Deși acum trebuie să gestionăm o criză majoră – cea a refugiaților ucraineni, iar anterior am fost loviți și de alte crize, nu uităm să facem reforme acasă pentru a deveni mai competitivi și a aduce oamenii înapoi, în Republica Moldova”, a spus Natalia Gavrilița. 

Șefa Executivului s-a referit la eforturile autorităților pentru crearea unor noi oportunități economice și investiționale, menționând că prioritară rămâne susținerea producătorilor din Republica Moldova, oferirea suportului pentru dezvoltarea afacerilor, dar și crearea unor locuri de muncă atractive pentru cetățeni. De asemenea, Guvernul rămâne angajat în procesul de dezvoltare rurală, iar, recent, a fost lansat proiectul „Satul European”, prin intermediul căruia primăriile vor putea accesa fondurile necesare pentru localitățile sale. În acest scop, în bugetul de stat sunt prevăzute circa 800 milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat că Republica Moldova a fost scoasă din izolare, în ceea ce privește politica externă. „Partenerii noștri ne sunt alături și asta se simte prin toate ajutoarele care vin în Republica Moldova și prin finanțarea sporită acordată țării noastre”, a declarat șefa Cabinetului de miniștri

În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița a vorbit despre acțiunile întreprinse pentru a asigura condiții decente  cetățenilor din diaspora, menționând semnarea, la Berlin, a declarației privind recunoașterea reciprocă de Republica Moldova și Germania a permiselor de conducere. Totodată, se lucrează la ieftinirea serviciilor consulare și posibilitatea de transmitere a documentelor prin platforma MDelivery.

Foto: Guvern

img22002599

img22002599

img22002599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!