ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile consulare vor fi modernizate și digitalizate

10:04 | 06.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. În contextul vizitei de lucru la Berlin, vicepremierul Nicu Popescu cu prim-ministrul Natalia Gavrilița și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, au avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei stabiliți în Germania, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, în cadrul discuțiilor, șeful diplomației moldovene a accentuat că Diaspora este unul dintre obiectivele principale de pe agenda 4D (Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică) a diplomației faptelor concrete pentru anul 2022.

„Pe linia Ministerului de Externe planificăm modernizarea și digitalizarea serviciilor consulare pentru a spori calitatea și viteza serviciilor prestate pentru diasporă", a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, ministrul s-a referit la discuțiile pe care le poartă constant cu omologii săi în vederea implementării de acțiuni concrete pentru diaspora noastră, inclusiv reducerea tarifelor de roaming și recunoașterea actelor.

În context, a fost menționată vizita recentă la Chișinău a ministrului Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, în cadrul căreia au fost discutate aspecte privind încheierea formalităților pentru simplificarea conversiei permiselor de conducere pentru cetățenii noștri.

Iar în cadrul vizitei la Berlin, ministrul Ana Revenco a semnat Declarația comună de intenție între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transport al Republicii Federale Germania, privind aspectele procedurale de transcriere a permiselor de conducere.

„Vom depune în continuare eforturi pentru a implementa împreună cu partenerii noștri proiecte concrete în beneficiul tuturor cetățenilor, atât celor stabiliți în țară cât și celor din diasporă", a adăugat vicepremierul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22002609

img22002609

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!