ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vameșii moldoveni au anihilat o tentativă de transportare ilegală a 240 mii de dolari

11:55 | 06.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Vameșii moldoveni au anihilat ieri o tentativă de transportare ilegală a 240 mii de dolari și opt mii de euro, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat la postul vamal Cahul și vizează un autocamion al unui agent economic din Moldova, care se deplasa spre Turcia, fără marfă. În baza analizei de risc, funcționarii vamali au dispus realizarea controlului fizic amănunțit al unității de transport. Drept rezultat, în cabina camionului, în spațiul destinat montării boxelor audio, au fost depistați 240 mii de dolari americani și opt mii de euro, dosiți în scopul transportării ilicite prin nedeclararea controlului vamal.

Ulterior, au fost dispuse percheziții la domiciliul șoferului și la domiciliul agentului economic, de unde au fost ridicate telefoane mobile și tehnică de calcul. Totodată, de la domiciliul șoferului au fost ridicate trei arme și gloanțe pentru care suspectul nu avea acte permisive. Toate bunurile reținute au fost transmise spre expertizare.

Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Foto: Serviciul Vamal

img22002618

img22002618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!