ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANOFM subvenționează șomerii care vor să deschidă o afacere

12:56 | 06.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă /ANOFM/ a alocat circa 900 de mii de lei pentru subvenționarea șomerilor care vor să deschidă o afacere, transmite MOLDPRES.

Scopul subvenției este de a compensa cheltuielile de înregistrare a întreprinderii, procurarea echipamentelor tehnologice, mașinilor, utilajelor şi instalațiilor de lucru, aparatelor şi instalațiilor de măsurare, control şi reglare, tehnicii de calcul, materiei prime, mobilierului pentru dotarea spaţiilor amenajate. Subvenția se acordă pentru înființarea unei întreprinderi noi și crearea a cel puțin unui loc de muncă pentru șomerul beneficiar de subvenție.

Mărimea subvenției este în valoare de 50% din cheltuielile necesare inițierii unei afaceri, precum și pentru dotarea locului de muncă creat, dar nu mai mult de 10 salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent (91159 lei).

Pot aplica persoane cu vârsta de minim 18 ani, înregistrate cu statut de șomer la una din subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă care doresc să inițieze o activitate de antreprenoriat.

Foto simbol

img22002620

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!