ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut la Berlin o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Țărilor de Jos 

13:16 | 06.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. În marja conferinței internaționale de la Berlin dedicate Platformei de Sprijin pentru Moldova, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos, Wopke Hoekstra, relatează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, în cadrul întrevederii, oficialul moldovean a mulțumit autorităților olandeze pentru decizia de a reloca refugiați ucraineni din Republica Moldova, pentru susținerea în cadrul Platformei de sprijin precum și pentru asistență umanitară consistentă acordată țării noastre pentru a putea face față crizei umanitare generate de războiul din Ucraina.

„Un subiect prioritar al discuțiilor noastre s-a referit și la oportunitățile de cooperare pe segmentul avansării Republicii Moldova pe calea integrării europene, în contextul cererii de aderare la Uniunea Europeană depusă de țara noastră la data de 4 martie”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, părțile au discutat despre consolidarea cooperării pe domenii de interes reciproc în beneficiul cetățenilor ambelor țări, inclusiv posibilitatea reducerii costurilor la serviciile de roaming.

Foto: MAEIE

img22002623

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!