ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA va oferi suport Republicii Moldova în sumă de 50 milioane de dolari

19:06 | 06.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Statele Unite ale Americii va oferi suport Republicii Moldova în sumă de 50 milioane de dolari pentru a face față provocărilor, pentru a consolida democrația în țara noastră și pentru a reduce dependența de piețele din est. Anunțul a fost făcut astăzi de către administratoarea USAID, Samantha Power, în cadrul unei conferințe comune cu șefa statului, Maia Sandu, transmite MOLDPRES.

Președintele a mulțumit SUA, dar și USAID, pentru suportul acordat pe parcursul celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a solicitat susținerea în procesul de gestionare a crizei generate de războiul din Ucraina.

„Ce se întâmplă acum în satele ucrainene este îngrozitor. Imaginile cu atrocitățile comise în Bucea ne-au lăsat fără cuvinte. Milioane de oameni au fost nevoiți să fugă din cauza războiului, iar 96 de mii de ucraineni și-au găsit refugiu în țara noastră. Acum trebuie să ne consolidăm eforturile pentru a restabili pacea în Ucraina. Comunitatea internațională trebuie să depună toate eforturile pentru a opri agresiunea militară rusă și pentru a preveni alte pierderi de vieți”, a opinat Sandu.

Ea a adăugat că țara noastră va resimți consecințele războiului încă mult înainte, însă a reiterat că autoritățile nu renunță la reformele planificate.

Administratoarea USAID a menționat că SUA va spori asistența pentru Republica Moldova și va oferi suport, inclusiv pentru sursele mass-media. „Admir Moldova pentru curajul și bunătatea de care a dat dovadă în procesul de gestionare a refugiaților. Aveți o inimă mare. Astăzi sunt fericită să anunț încă o sumă de 50 milioane de dolari pentru R. Moldova pentru a consolida democrația și pentru a reduce dependența de piețele Rusiei și de energia rusească. Vom continua să sprijinim reforma justiției și extinderea proiectelor de energie regenerabilă”, a conchis Power.

img22002638

img22002638

img22002638

img22002638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!