ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere Administratoarea USAID, Samantha Power

22:07 | 06.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această seară o întrevedere cu Samantha Power, Administratoarea USAID/Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională. Oficiala americană se află într-o vizită de lucru la Chișinău, iar discuția a vizat situația din țara noastră și din regiune, precum și consecințele socio-economice ale războiului din Ucraina, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am vorbit despre primirea refugiaților ucraineni în Moldova, despre situația de securitate din regiune și despre provocările cu care se confruntă țara noastră de la începutul războiului din Ucraina. Doamna Samantha Power a apreciat eforturile cetățenilor noștri în contextul crizei umanitare din țara vecină și a reconfirmat sprijinul Guvernului Statelor Unite pentru agenda de reformare a Republicii Moldova”, a spus președinta Maia Sandu după conferința comună de presă.

De asemenea, șefa statului a menționat că cetățenii Republicii Moldova își doresc să construiască o țară competitivă, inovatoare și rezilientă, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, dar pentru aceasta avem nevoie de pace.

Foto: Președinție

img22002639

img22002639

img22002639

img22002639

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!