ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Specialiștii ANSP au înregistrat 10 cazuri de gripă în ultima săptămână

08:45 | 08.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Pe parcursul săptămânii trecute, Agenția Națională pentru Sănătate Publică /ANSP/ a înregistrat 10 cazuri de gripă sezonieră, dintre care cinci în capitală, trei în Taraclia și câte unu la Soroca și Orhei, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în perioada 28martie - 3 aprilie, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare s-a aflat la nivelul de intensitate joasă, atestându-se o descreștere cu 9,2% în comparație cu săptămâna precedentă.

Jumătate din cazurile confirmate cu gripă au fost înregistrate la copii de până la 4 ani.

În laboratoarele ANSP au fost investigate 46 de probe la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2, într-o probă fiind confirmată prezența virusului SARS-CoV-2 și în două probe prezența virusului gripal (AH3N2–1 și AH1N1-1).

Foto: zewa.net

img22002677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!