ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat decizia Guvernului privind simplificarea procedurii de obținere a permisului de conducere

09:36 | 08.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, emiterea și valabilitatea permisului de conducere a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Modificările propuse în legislație au drept scop modernizarea și sporirea calității serviciului public, prin reducerea numărului de acte necesare, costurilor, duratei de prestare a serviciului. Totodată, va fi asigurată interoperabilitatea datelor din Sistemele informaționale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării, la documentarea persoanelor cu dreptul de a conduce vehicule.

Astfel, cadrul normativ aferent domeniului va fi racordat la legislația UE, prin transpunerea parțială a prevederilor Directivei europene, cu privire la permisele de conducere, în partea ce ține de cerințele față de examinatori și procedura de examinare în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule, fapt care va aduce beneficii în contextul negocierilor Acordurilor de conversiune a permiselor de conducere.

Sursa: monitorul.gov.md

img22002680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!