ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova nu recunoaște așa numitul „scrutin" din regiunea Tskhinvali/Osetia de Sud din Georgia

09:35 | 08.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Republica Moldova nu recunoaște așa numitul „scrutin" care se va desfășura pe teritoriul regiunii Tskhinvali/Osetia de Sud din Georgia la 10 aprilie curent și reconfirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Împărtășim pe deplin îngrijorările autorităților constituționale georgiene în legătură cu intenția de organizare în această regiune a Georgiei a așa-zisului „referendum" și condamnăm acest act de încălcare a normelor și principiilor fundamentale ale dreptului internațional, consfințite în Carta ONU și Actul final de la Helsinki.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează poziția principială a Republicii Moldova că orice încercări de ocupare sau anexare a teritoriilor unui stat independent constituie o amenințare gravă la adresa păcii, securității și stabilității internaționale.

Foto: MAEIE

img22002681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!