ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda

20:02 | 08.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei oficiale din Varșovia, delegația Republicii Moldova, în frunte cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, a mers la Palatul Prezidențial, unde s-a întâlnit cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre situația de securitate din regiune, dar și despre consecințele economice și crizele în lanț, cauzate de războiul din Ucraina. Demnitarii au reafirmat aspirația comună pentru soluționarea pașnică a conflictului militar și restabilirea păcii în țara vecină.

Președintele Duda a menționat că regretă circumstanțele nefavorabile create în regiune, exprimând intenția Republicii Polone pentru intensificarea acțiunilor de colaborare cu Republica Moldova. „Sunt ferm convins că stabilirea unei relații puternice de prietenie ne va ajuta să depășim această situație extrem de complicată. Atât Republica Moldova, cât și Polonia sunt țări învecinate cu Ucraina, cu profunde legături economice și umanitare. În acest sens, este datoria noastră morală să oferim tot suportul necesar cetățenilor din Ucraina", a declarat președintele Republicii Polone. 

Prim-ministra Natalia Gavrilița a mulțumit oficialului polonez pentru contribuția semnificativă, financiară și logistică, în gestionarea crizei refugiaților, dar și pentru împrumutul, în valoare de 20 de milioane de euro, oferit țării noastre.  

„Republica Polonă a sprijinit constant Republica Moldova în parcursul său european, iar în aceste vremuri grele, ne demonstrează solidaritate și prietenie fără precedent. Vă mulțumesc pentru primire călduroasă, am reușit să stabilim în aceste zile conexiuni interguvernamentale prețioase, care ne vor fi utile în procesul de impulsionare a relației noastre bilaterale", a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița. 

Oficialii au discutat și despre amplul procesul de reforme, inițiat de Guvern și măsurile întreprinse de ambele state  în vederea atenuării impactului economic al crizei regionale.

Foto: Guvern

img22002703

img22002703

img22002703

img22002703

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!