ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 615 mln de lei au fost încasate de Serviciul Vamal în ultima săptămână

09:27 | 11.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. În perioada 04-10 aprilie, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 615 milioane de lei, mai mult cu 10 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, comunică MOLDPRES.

Potrivit SV, persoane fizice au introdus în țară bunuri în valoare de peste 16 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,6 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 395 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 59 936 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 85 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 320 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

Conform sursei citate, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 7,8 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 23,8 % față de încasările din intervalul corespunzător al anului 2021.

img22002724

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!