ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală se atestă o creștere a numărului de refugiați din Ucraina

11:03 | 11.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău se înregistrează o creștere constantă și fermă a numărului de refugiați din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal, Boris Gîlcă, a declarat la ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că gestionarea crizei refugiaților este cea mai actuală responsabilitate a subdiviziunii pe care o conduce. „Constatăm o creștere constantă a numărului de refugiați ucraineni care sosesc în Moldova, în acest context dezvoltăm un plan de răspuns al municipalității Chișinău în cazul apariției unui nou val de refugiați”, a spus Gîlcă.

În același timp, responsabilul a menționat că în centrul de plasament deschis în sectorul Râșcani sunt plasați 109 refugiați și au fost oferite pachete cu produse alimentare și de igienă pentru circa patru mii de refugiați. “Recent un agent economic local a oferit o mie de vouchere pentru produse alimentare în valoare de 200 de lei care vor fi repartizate refugiaților din Ucraina”, a specificat sursa citată.

De asemenea oficialul a precizat că, în aceste zile, la centrul de plasament din sectorul Râșcani activează o echipă de medici din Japonia care oferă consultații tuturor refugiaților care solicită acest lucru.

img22002730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!