ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O schemă infracțională de punere în circulație a banilor falși a fost destructurată de oamenii legii

12:42 | 11.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS, au destructurat un grup infracțional suspectat de punerea în circulație pe teritoriul țării a mijloacelor bănești false în valută străină, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor INI, cei trei suspecți cu vârstele cuprinse între 25 și 32 de ani, originari din municipiul Chișinău, sunt bănuiți că ar fi pus în circuit bancnote false de 50 și 100 de euro.

În cadrul documentării, oamenii legii au reușit să achiziționeze bancnote de 50 și 100 de euro, care, în urma expertizărilor s-au dovedit a fi false.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliile suspecților, polițiștii au ridicat telefoane mobile, cartele sim, precum și alte suporturi informaționale. Bănuiți sunt cercetați în stare de libertate, până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Conform legislației, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

img22002737

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!