ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agricultorii din ţară vor fi informaţi cum să acceseze subvenţii

13:47 | 11.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), sub egida Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului IMM (ODIMM) a demarat astăzi „Campania de informare-2022” privind oportunitățile de finanțare ale Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR). Sesiunile de informare sunt organizate pentru agricultorii din ţară care vor învăţa să acceseze subvenții pentru anul curent, transmite MOLDPRES.

Campania are ca obiectiv informarea producătorilor agricoli, reprezentanților autorităților locale, reprezentanților diasporei și antreprenorilor, despre posibilitățile de accesare a subvențiilor post-investiționale, în avans pentru proiecte start-up, plăți directe pe cap de animal, precum și subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și muncă în mediul rural.

Totodată, vor fi prezentate modificările din Hotărârea de Guvern cu privire la modul de repartizare a mijloacelor FNDAMR și va fi oferită informație despre subvenționarea în avans pentru proiectele de îmbunătățiri funciare, implementate de AIPA, în premieră, în anul curent.

Reprezentanții AIPA vor desfășura sesiuni de informare în 35 de raioane conform graficului, comunicând fermierilor procedurile de recepționare și administrare a cererilor de subvenționare pentru anul 2022.

De asemenea, potențialii beneficiari de subvenții vor afla detalii despre criteriile de eligibilitate pentru obținerea suportului financiar din partea statului, precum și despre necesitatea îndeplinirii tuturor obligațiilor ce se regăsesc în prevederile Regulamentului de subvenționare.

Foto: MAIA

img22002739

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!