ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

30 de elevi vor concura în etapa finală a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”

15:33 | 11.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. În cadrul etapei finale a jocului intelectual pentru elevi și tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul”, aflat la cea de-a V-a ediție, vor concura 30 de liceeni din întreaga țară. Evenimentul va avea loc la sfârșitul lunii aprilie, comunică MOLDPRES.

În urma preselecției regionale, care s-a desfășurat în format on-line și la care au participat 89 de echipe, în etapa finală a concursului s-au clasat cinci echipe. Acestea sunt: ”Исторические Личности” de la Liceul Teoretic ”Mihai Guboglo” din orașul Ceadîr-Lunga; echipa ”Olimpicii” a Liceului Teoretic ”Olimp” din orașul Sângerei; ”Meritocrații”, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia; ”Victorius” – Liceul Teoretic ”George Călinescu” din Chișinău; ”Cantemiriștii” de la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” din Văsieni, raionul Ialoveni.

În etapa finală a concursului, tinerii întruniți în echipe a câte 6 jucători, vor răspunde la mai multe runde de întrebări despre parlamentarism, activitatea legislativă, precum și vor participa la un exercițiu de simulare a prezentării unui proiect de lege, de la tribuna centrală a Parlamentului.

De asemenea, echipele vor parcurge un traseu alcătuit din Muzeul Parlamentului, biblioteca, sala Europa, sala pentru conferințe de presă și sala pentru ședințe plenare. Fiecare sală îi va întâmpina cu o probă intelectuală care va pune la încercare atât cunoștințele participanților, cât și abilitățile de lucru în echipă.

La final elevii vor avea posibilitatea să participe la discuții cu conducerea și deputații din Parlamentul de legislatura a XI-a.

Foto: Parlament

img22002743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!