ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu omologul irlandez

17:52 | 11.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. În marja ședinței Consiliului afacerilor externe al UE de la Luxemburg, vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministrul irlandez al afacerilor externe și al apărării, Simon Coveney, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Oficialii au abordat unele subiecte prioritare din domeniul bilateral, precum încheierea unor acorduri în domeniile securității sociale, echivalarea actelor de studii, reducerea tarifelor la roaming și conversiunea permiselor de conducere între Republica Moldova și Irlanda. 

„Ne-am referit și la conferința donatorilor Platformei de sprijin a Republicii Moldova, desfășurată pe 5 aprilie la Berlin, care a demonstrat o puternică solidaritate a comunității internaționale, a Uniunii Europene, statelor membre G7, instituțiilor financiare și organizațiilor internaționale pentru Republica Moldova”, a spus ministrul Nicu Popescu. 

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a reiterat aprecierea pentru susținerea fermă a Irlandei pentru parcursul european ireversibil al țării noastre.

Foto: MAEIE

img22002747

img22002747

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!