ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a discutat cu ministrul de Externe al Georgiei

18:13 | 11.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la Luxemburg, vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Georgiei, Ilia Darchiashvili, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

Ministrul Nicu Popescu i-a urat succes în activitate șefului diplomației georgiene, recent numit în funcție, confirmând disponibilitatea pentru un dialog activ între ministerele de externe de la Chișinău și Tbilisi, inclusiv prin desfășurarea în timpul apropiat a consultărilor politice. 

„Am discutat despre implementarea consecventă a agendei europene de către țările noastre, fapt ce ne oferă posibilități suplimentare pentru consolidarea și diversificarea dialogului moldo-georgian în domenii de interes reciproc”, a punctat vicepremierul Nicu Popescu. 

Un subiect aparte al discuțiilor a vizat evoluțiile din ultima perioadă ce țin de securitatea regională. În context, cei doi oficiali au exprimat îngrijorările în legătură cu acțiunile militare de amploare care se desfășoară în continuare pe teritoriul Ucrainei și au făcut apel la încetarea, cât de curând, a ostilităților.

Foto: MAEIE

img22002749

img22002749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!