ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicu Popescu: „România reprezintă cel mai important susținător al perspectivei europene a Republicii Moldova”

08:32 | 12.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la Luxemburg, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a desfășurat o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul discuțiilor, oficialul moldovean a mulțumit omologului său român pentru sprijinul și disponibilitatea României de a susține Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

„Parteneriatul nostru strategic pentru integrare europeană cu România este consolidat de comunitatea de istorie, limba română - limba oficială a UE și cultură”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Interlocutorii s-au referit și la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, desfășurată recent la Berlin, o inițiativă lansată de România, Franța și Germania. În context, au fost convenite acțiunile ulterioare care vor fi desfășurate în condițiile în care următoarea reuniune a grupurilor de lucru tematice se va desfășura la București.

„România reprezintă cel mai important susținător al perspectivei europene a Republicii Moldova, inclusiv prin sprijinul oferit pentru implementarea agendei de reforme și modernizare a țării în beneficiul cetățenilor”, a adăugat șeful diplomației de la Chișinău.

Foto: MAEIE

img22002758

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!