ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA lansează serviciul de programare online a vizitei

08:37 | 12.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) lansează, începând cu data de 13 aprilie, serviciul de programare online, disponibil prin platforma EarlyOne, transmite MOLDPRES.

„Pentru a programa vizita online este nevoie de descărcat gratuit aplicaţia Earlyone din Play Store sau Apple Store, în funcţie de sistemul de operare sau de scanat QR codul pentru descărcare instantanee. Serviciile programului prevăd înregistrare și eliberare Extrase RORT/RSITRCP; restituirea autorizațiilor; autorizații de transport; cartelă tahografică CIP; eliberare cont de plată cartele tahografice; autorizații CEMT; activități conexe – certificate de competență, extras, autorizații”, au explicat surse de la ANTA.

Potrivit instituţiei, pentru activarea tichetului, codul obţinut urmează a fi introdus în terminalul ”Rând electronic”, amplasat în holul Agenției, îndată ce solicitantul se prezintă la sediu. „Aplicaţia va reaminti periodic despre data şi ora programării prin push notificări, iar în caz de necesitate există posibilitatea de a anula sau de a reprograma vizita”, conform sursei citate.

Sistemul de gestionare funcționează conform tichetelor înregistrate la terminal și deservite conform numărului preluat. Clienții sunt invitați la ghișeu prin semnal sonor și vizual afișat pe monitor.

„Implementarea serviciului respectiv va permite controlul fluxului de persoane și reducerea timpului de așteptare”, rezumă un comunicat ANTA.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!