ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele cu venituri modeste din Chișinău își vor putea steriliza gratuit animalele de companie

13:40 | 12.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Direcția generală locativ-comunală a municipiului Chișinău lansează un proiect de sterilizare a pisicilor și câinilor care aparțin persoanelor cu venituri modeste. Proiectul are ca scop prevenirea înmulțirii necontrolate a animalelor și creșterea numărului de animale fără stăpân, transmite MOLDPRES.

Potrivit reprezentanților Direcției, animalele vor fi sterilizate, microcipate și vaccinate contra rabiei, iar proprietarilor, cel mai adesea pensionari, le va fi eliberat gratuit pașaportul veterinar al patrupedului.

Pentru desfășurarea acestui proiect au fost alocați un milion și jumătate de lei din bugetul municipal. Numărul estimativ al animalelor care vor fi sterilizate până la 1 septembrie se ridică la circa 1800 - 900 de pisici și 900 de câini.

Foto: paulmacs.com

img22002777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!