ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost deschisă expoziția „Republica Moldova – Ucraina: 30 de ani de relații diplomatice”

13:50 | 12.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Biblioteca Națională, Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Culturii, a organizat astăzi deschiderea expoziției cu genericul „Republica Moldova – Ucraina: 30 de ani de relații diplomatice”. Expoziția vine să consemneze 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Ucraina, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Pintilei, directorul instituției, a menționat că scopul expoziției este de a promova relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina în cei 30 de ani de Independență, de a familiariza oaspeții, vizitatorii și utilizatorii bibliotecii cu documente recepționate cu titlul de donație din partea Bibliotecii Naționale Științifice din Odesa și Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, dar și din colecțiile Bibliotecii Naționale.

”Expoziția reflectă documente despre etnologia, istoria, patrimoniul ucrainean, folclorul, limba, legăturile etnoculturale moldo-ucrainene, colaborarea regională și relațiile de bună vecinătate între Republica Moldova și Ucraina, năzuințele noastre de pace, prosperitate în casa noastră comună – Europa. Ea cuprinde circa 130 de documente (monografii, dicționare, albume, publicistică, ediții periodice ș.a.) și este structurată în 10 compartimente: Ucraina -  identitate națională; Personalități din istoria Ucrainei; Destinul Ucrainei contemporane; Cooperare pe dimensiunea integrării europene; Procesul de asociere cu UE; Patrimoniul ucrainean; Kiev - centru educațional și cultural; Locații și atracții turistice; Cultura și arta ucraineană; Relații etnoculturale moldo-ucrainene”, a precizat directorul BNRM.  

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Ucraina au fost stabilite la 10 martie 1992.

Expoziția va fi deschisă până la 12 mai.

img22002778

img22002778

img22002778

img22002778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!