ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat concursul pentru finanțarea proiectelor cinematografice

13:47 | 12.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova, sub egida Ministerului Culturii, în parteneriat cu Asociația Companiilor COR, Centrul Mediacor și Proiectul Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID și Suedia a lansat astăzi Concursul pentru finanțarea proiectelor cinematografice, sesiunea 2022, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, Casele de producție sunt invitate să participe la următoarele secțiuni: proiecte cinematografice în dezvoltare; producție de film de lungmetraj; producție de film de scurtmetraj; postproducție; coproducții minoritare; debut.

În prima etapă a concursului are loc depunerea și evaluarea dosarului creativ de către o Comisie de evaluare și prezentarea publică a proiectelor în fața unui juriu specializat. Cei promovați în cea de-a doua etapă trebuie să depună dosarul tehnic în 15 zile de la data publicării rezultatelor primei etape a concursului.

Proiectele promovate în a doua etapă vor beneficia, în premieră, de suport adițional din partea Asociației Companiilor Creative COR, Centrului Mediacor și Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia. Suportul constă în următoarele: instruire în pregătirea prezentării (pitching) proiectelor cinematografice; traducerea scenariilor în limba engleză; trei premii de participare la festivaluri sau la platforme internaționale de film.

Perioada de depunere online a dosarelor este cuprinsă între 12 aprilie – 17 mai 2022.

Bugetul alocat pentru sesiunea 2022 este de 6 800 000 lei și de 1 000 000 lei pentru alte tipuri de activități.

Foto: MC 

img22002779

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!