ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a constituit circumscripții electorale pentru organizarea alegerilor locale noi

15:09 | 12.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a constituit 11 circumscripții electorale pentru organizarea alegerilor locale noi la data de 29 mai 2022, transmite MOLDPRES.

În același timp, autoritatea electorală centrală a stabilit cuantumul creditului fără dobândă acordat  concurenților electorali la alegerile locale noi din 29 mai 2022 la suma de 25 de mii de lei pentru partidele care vor participa la alegerile locale noi și 5000 de lei pentru candidații independenți.

De asemenea, autoritatea electorală a stabilit cifra de 9,03 lei pe cap de alegător ca fiind plafonul mijloacelor financiare care pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral. Astfel, în funcție de numărul alegătorilor înregistrați în cele zece localități în care se vor desfășura alegeri locale noi, concurenții electorali pot cheltuii sume între opt mii și 49 de mii de lei pentru campania electorală.

Cea mai mare sumă care poate fi folosită pentru campania electorală se înregistrează în localitatea Lozova, raionul Strășeni, unde 5475 de alegători își vor alege consiliul local.

img22002781

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!