ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 14 mii de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

15:24 | 12.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Pe parcursul săptămânii trecute, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 14 435 de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească /CNAMUP/, echipele de asistență medicală au intervenit la 3336 de pacienți cu maladii cardiovasculare, dintre care 56 de pacienți cu Sindrom coronarian acut; urmate de 2252 de cetățeni cu urgențe respiratorii și 2071 de persoane cu patologii neurologice, inclusiv 258 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale.

Totodată, ambulanța a mai fost solicitată pentru 1268 de persoane cu diverse traumatisme, dintre care 46 au suferit în urma accidentelor rutiere. Printre afecțiunile pacienților care au beneficiat de asistență medicală urgentă se numără 50 de persoane cu intoxicații, printre care 18 intoxicații cu medicamente; cinci intoxicații cu alcool și patru cu monoxid de carbon.

În același interval de timp, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 440 de solicitări de către cetățenii ucraineni refugiați în Republica Moldova. Ulterior, după acordarea ajutorului medical prespitalicesc, echipele AMU au transportat 222 de pacienți la spital.

Foto: CNAMUP

img22002783

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!