ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a discutat cu eurodeputata Iratxe Garcia

16:34 | 12.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Optica consecințelor economice, cauzate de războiul din Ucraina, dar și impactul acestuia asupra cetățenilor, în special femeilor și copiilor, au fost analizate astăzi, în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Natalia Gavrilița cu eurodeputata spaniolă, Iratxe Garcia, aflată într-o vizită oficială în țara noastră. La ședință au mai participat eurodeputatul Dan Nica și Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mažeiks, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul ședinței, părțile au exprimat poziția critică față de acțiunile militare din Ucraina și susținerea deciziei de suspendare calității de membru al Federației Ruse în Consiliul Europei și al Consiliului ONU pentru drepturile omului. 

„Republica Moldova își ține în continuare frontierele și casele deschise, pentru a primi refugiați ucraineni, chiar dacă acest război lovește dur economia țării noastre. Ne confruntăm cu o serie de provocări în lanț - criză umanitară, energetică, economică, și în acest context susținerea partenerilor din cadrul UE este esențială pentru Republica Moldova”, a menționat Natalia Gavrilița.

În același timp, premierul a vorbit despre acțiunile întreprinse de Executiv în vederea diminuării consecințelor războiului din țara vecină, menționând aici măsurile de susținere și integrare socială  a refugiaților în țara noastră și asigurarea accesului la educație a celor peste 47 000 de copii ucraineni.  

La rândul ei, eurodeputata spaniolă Iratxe Garcia a reiterat sprijinul Uniunii Europene în gestionarea crizei refugiaților și a felicitat autoritățile din Republica Moldova pentru progresele înregistrate în procesul de integrare în UE. 

Oficialii au mai discutat despre procesul de implementare al  Agendei de dezvoltare durabilă 2030 și a politicilor de gen, în contextul reformelor inițiate de Guvern.

Foto: Guvern

img22002785

img22002785

img22002785

img22002785

img22002785

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!