ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UNHCR a donat 21 de automobile pentru Poliția de Frontieră

19:04 | 12.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați (UNHCR) a donat astăzi 21 de automobile Ministerului Afacerilor Interne, pentru a sprijini răspunsul instituției la gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de transmitere a donației au participat ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, reprezentantul UNHCR în Moldova, Francesca Bonelli și șeful IGPF, Rosian Vasiloi.

Vehiculele, în valoare de peste jumătate de milion de dolari SUA, vor fi folosite de Poliția de Frontieră pentru a-și consolida mobilitatea și a crește capacitatea de monitorizare.

„În contextul războiului din Ucraina, o dotare mai bună a subdiviziunilor de primă linie ale Ministerului Afacerilor Interne sporește atât securitatea națională, cât și cea regională, contribuind la fortificarea centurii extinse de securitate în regiune. Datorită suportului Ambasadei SUA în Moldova și Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați, cei aproximativ 1000 km ai frontierei de stat pe uscat vor fi mai sigure pentru cetățeni. Mulțumim partenerilor de la UNHCR pentru această donație, care vine exact pentru necesitățile pe care le are acum Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”, a menționat Ana Revenco.

„Guvernul și-a îmbunătățit semnificativ capacitatea de a procesa trecerile la frontieră și a facilitat intrarea în țară a peste 400.000 de refugiați din Ucraina în doar șase săptămâni. Credem că aceste vehicule vor spori și mai mult mobilitatea Poliției de Frontieră între diferite puncte de trecere a frontierei, pentru a facilita în continuare traversarea acesteia dinspre Ucraina”, a declarat Francesca Bonelli, reprezentantul UNHCR în Republica Moldova.

Potrivit statisticilor oficiale, de la începerea războiului din Ucraina și până astăzi, peste 410.000 de refugiați din Ucraina au intrat pe teritoriul țării noastre. Majoritatea s-au mutat în alte țări europene, iar aproximativ 96.000 încă se află în Moldova.

Foto: MAI

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!